top of page

KONUŞMACILAR

ZeynepTalayTurner.jpeg

Pınar Akıskalıoğlu

Pınar Akıskalıoğlu, iş dünyasını olumlu etki yaratmak için bir araç olarak kullanan bir iş aktivisti.

Kariyerine küresel gençlik kuruluşu AIESEC'te başladı, barış vizyonu ve insanlığın potansiyelini gerçekleştirmesi için çalıştı. Kuruluştan ayrılmadan önce Küresel Strateji Direktörüydü. Daha sonra, önde gelen bir küresel tüketim malları ve teknoloji şirketi olan Henkel'e katıldı. Kurumsal kariyeri boyunca çeşitli yerel ve bölgesel roller üstlendi. Son olarak Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı.

Büyük güzellik şirketlerinden gelen Pınar, insanlara sürekli yeni moda ürünler sunma yarışı konusunda bir aydınlanma yaşadı. Bunun üzerine, insanlara sadece ihtiyaçları olanı satmayı vaat eden, marka karşıtı bir kişisel bakım şirketi olan TAKK'ı kurdu. Oxford Üniversitesi ve Harvard Business School'da eğitim gören Pınar, mevcut ekonomik yapının kurallarını net bir şekilde anlamış olsa da, insanlığın azınlık yerine daha geniş bir topluma ayrıcalık tanıyan yeni sistemler inşa edebileceğine inanmaktadır.

Tüketici endüstrilerindeki büyüme karşıtlığı hakkındaki makaleleri Fast Company'de “Why the Future of Business Must Be Anti-growth” ve Sage'de “Why Purpose Matters for Every Small Business” başlıklarıyla yer almıştır. Oxford Leadership 2050 Podcast için “Oyunun kurallarını yeniden keşfetmek” ve Medium için “Yıkıcılarla tanışın” başlıklı röportajlar yaptı. Güzellik tutkunu dergiler Vogue ve Elle, Pınar'ın TAKK için yaptığı çalışmayı sektörde yükselen bir trend olarak öne çıkardı. Pınar'ın şirket kültürü ve amacı hakkındaki düşünceleri Fast Company ve Forbes’da yer aldı.

Pınar aynı zamanda Punk Business School'un kurucusudur ve işletme eğitiminin merkezine insanlığı koymak için çalışmaktadır.

ZeynepTalayTurner.jpeg

Cengiz Arca

Cengiz Arca 2017 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu, 2021’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda ihtisas eğitimini tamamlayarak psikiyatri uzmanı oldu. Tıp fakültesi eğitimi ve psikiyatri ihtisasının yanında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde sosyoloji eğitimi aldı. 2019’dan itibaren ‘’Psikiyatri ve Duvarın Ardı’’ ismiyle yayınladığı podcastler pek çok kuruluş tarafından en iyi podcast dalında adaylıklar kazandı. Depresyon Ne İşe Yarar? ve Romantik Kıskançlık adında iki kitabı bulunmaktadır.

ZeynepTalayTurner.jpeg

Eda Çaça

Eda Çaça lisans derecesini ODTÜ Felsefe Bölümü’nden aldı, yine aynı üniversitede Psikoloji Bölümü’nde yan dal yaptı. Yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi Felsefe ve Toplumsal Düşünce Bölümü’nde tamamladı. Sekiz yıl kadar telif hakları ajanslarında çalıştı, yaklaşık beş yıl Kolektif Kitap’ta yayın yönetmenliği görevini sürdürdü. Ocak 2022’de ajanslık, editörlük ve danışmanlık işlerini bir araya getirdiği Atlas Publishing Lab yayıncılık ajansını kurdu. Ajanstaki çalışmalar hakkında daha fazla bilgi için: www.atlaspublishinglab.com

ZeynepTalayTurner.jpeg

Tim Leberecht

Tim Leberecht yazar, küratör ve girişimci, yaşam merkezli ekonomi için küresel bir ağ olan House of Beautiful Business'ın kurucu ortağı ve eş CEO'sudur. Tim daha önce, küresel bir tasarım ve mimarlık firması olan NBBJ'de ve ürün tasarımı ve inovasyon danışmanlığı şirketi Frog Design'da pazarlama müdürü olarak görev yaptı.

AI Masters, DLD, HSM Expo, New Cities Summit, Online Marketing Rockstars, Re:publica, SXSW, The Conference, The Economist Big Rethink, The Next Web, Unleash, Thinking Digital, WOBI ve World Economic Forum gibi dünya çapında çok sayıda konferansta konuşmacı olarak yer aldı.

TED Konuşmaları “3 Ways to (Usefully) Lose Control of Your Brand” ve “4 Ways to Build a Human Company in the Age of Machines” bugüne kadar 3 milyondan fazla izlendi.

Ayrıca Adobe, Airbus, BCG, Cap Gemini, Daimler, Deloitte, Galp, Google, IBM, LinkedIn, Microsoft, Merck, Porsche, SAP, Siemens, SkyUPS ve diğer birçok şirket için düzenlenen üst düzey yönetici forumları da dahil olmak üzere birçok önde gelen küresel marka için açılış konuşmaları ve atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

2013-2016 yılları arasında Dünya Ekonomik Forumu'nun Değerler Küresel Gündem Konseyi'nde görev aldı. BMW Vakfı Sorumlu Lideridir.

Bugüne kadar on dile çevrilen Business Romantik (Okuyanus, 2015) ve The End of Winning (Droemer, 2020) kitaplarının yazarıdır. Şu anda küratörlük hakkında yeni bir kitap üzerinde çalışmaktadır. Yazıları düzenli olarak Entrepreneur, Fast Company, Forbes, Fortune, Harvard Business Review, Inc, Psychology Today, Quartz ve Wired gibi yayınlarda yer almaktadır. Book of Beautiful Business’ın (2019) ortak yayıncısı ve Porsche ile Next Visions podcast'inin ve Tangier Memos podcast'inin ortak sunucusudur.

ZeynepTalayTurner.jpeg

Utku Özmakas

Doktorasını 2016’da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde tamamlayan, 2021’de doçent olan Utku Özmakas’ın çalışma alanları arasında siyaset felsefesi, biyopolitika, Michel Foucault, Jacques Derrida ve dil felsefesi yer almaktadır. Yazarları arasında Simon Critchley, Thomas Lemke, Terry Eagleton, Jacques Ranciere, İkbal Ahmet, Stuart Hall, Nancy Fraser gibi düşünürlerin de bulunduğu otuza yakın kitabı çevirmiştir. Ayrıca Sel Yayıncılık’ın “Giriş Kitaplığı” dizisinin editörüdür.
Kitapları: Şiirimizde Milenyum Kuşağı (Pan, 2008), Şiir İçin Paralaks (160. Kilometre, 2013), Biyopolitika: İktidar ve Direniş (İletişim, 2018), Prens: Machiavelli'nin Muazzam Muamması (İletişim, 2019) ve Kartezyen Prens (ZoomKitap, 2022)

ZeynepTalayTurner.jpeg

Maxime Rovere

Maxime Rovere École Normale Supérieure de Lyon’da dersler veren, kitapları farklı dillere çevrilmiş, dünyanın farklı yerlerinde eğitimler veren ve konuşmalara davet edilen, Spinoza konusunda dünyaca ünlü Fransız uzmanlardan biridir. Etika 'yı Latince'den çevirmiş ve uluslararası bir ekiple birlikte açıklamalı ve notlu bir edisyon olarak yayımlamıştır (Alfa Yayınları’ndan çıkacak), ayrıca Spinoza: methodes pour exister (Dost Yayınları’ndan çıkacak, 2025) ve Spinoza ve arkadaşlarının yaşam öyküsü (Spinoza Tayfası, Kolektif Kitap, 2020) üzerine kitaplar yayımlamıştır. “Etkileşimsel etik” olarak bilinen bir düşünce üzerine çalışmaktadır. Bu konuya adanmış kitaplarının ilki Türkçede Aptallarla Ne Yapmalı? Onlardan Biri Olmamak İçin adıyla yayımlanmıştır (Kolektif Kitap, 2020). Bu kitabın ardından aynı projenin devamı olarak Fransızcada yayımlanan kitapları: L'ecole de la vie [Yaşam Okulu] (Flammarion, 2021) ve Se vouloir du bien et se faire du mal: Philosophie de la dispute (Flammarion, 2022).

ZeynepTalayTurner.jpeg

Mehmet Şiray

Mehmet Şiray lisansını ODTÜ Felsefe Bölümü'nden, yüksek lisansını Bilkent Üniversitesi'nden ve doktora derecesini Johannes Gutenberg Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden aldı. İlgi alanları Estetik, Sanat Felsefesi, Çağdaş Felsefe, Yapısalcılık, Post-Yapısalcılık, Film ve Performans Çalışmalarıdır. Bilgi, Bilkent, Kadir Has, Işık, Üsküdar, Artuklu ve Johannes Gutenberg Mainz Üniversitelerinde asistanlık ve yarı zamanlı öğretim üyeliği yapmıştır. 2018-2019 eğitim yılında Berlin Freie Üniversitesinde misafir hoca statüsünde "Critical Thinking" programında "Contemplating Image Today: The Critical Reading of Jacques Rancière’s, Georges Didi-Huberman and W. J. T. Mitchell’s Ideas on Image" başlıklı doktora sonrası araştırmasını tamamlamıştır. Yazarın Performance and Performativity başlıklı kitabı 2009 yılında Peter Lang tarafından yayınlanmıştır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

ZeynepTalayTurner.jpeg

Zeynep Talay Turner

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Felsefe ve Toplumsal Düşünce Yüksek Lisans Programında felsefe dersleri vermekte, aynı zamanda Kültürel İncelemeler Yüksek Lisans Programının da direktörlüğünü yapmaktadır. Philosophy, Literature, and the Dissolution of the Subject (Peter Lang, 2014) adlı kitabın yazarıdır. Kendilik Felsefeleri, 19. ve 20. yüzyıl Kıta Felsefesi ve felsefe-edebiyat ilişkisi üzerine çalışan Talay Turner’ın Nietzsche, Spinoza, Bergson ve Musil üzerine yazıları vardır.

bottom of page